Első találkozásunk...

Daisypath Anniversary tickers

2011. május 27., péntek

Só-liszt gyurma arányai

2 csésze finom liszt, 2 csésze finom só, 1 csésze víz, 2 evőkanál étolaj. Ezeket jól össze kell gyúrni, hogy könnyen formálható legyen. /a tészta ne ragadjon az ujjunkhoz/ Ha nem használjuk el az egészet, 2-3 napig a hűtőben fóliába csomagolva eláll. Lehet színezni temperával, ételszínezékkel (nem kell sok bele), ha illatos gyurmát szeretnénk, akkor gyümölcsízű zselatinport keverjünk bele, vagy pl. átlátszó aromát (mandula aromát).
Sütőben alacsony hőfokon kiszárítható, de levegőn is szárad. Utólag festhető. Az étolaj miatt nem repedezik meg.
Rossz idő esetén jól leköthető vele a gyerkőc. Süteménykiszúróval formákat lehet belőle kiszúrni, amik később díszként funkcionálhatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése